Koulutuksen laadulla on merkitystä

Koulutuksen laadulla on merkitystä

Trainer Labilla on käytännönläheinen ja rento tapa kouluttaa. Kurssit sopivat sisällöltään niin alan ammattilaisille kuin vasta-aloittelijoille. Liikunta- ja ravitsemusalan asiantuntijat opettavat vankalla ammattitaidolla, miten ja mistä tietoa voi hankkia. Tähtäimenä on, että kurssilaiset saavat kokonaisvaltaisen käsityksen liikunta-alaan liittyvistä asioista ja oppivat toimimaan omatoimisesti liikunta-alan työtehtävissä. Basic- eli liikunnanohjauksen peruskoulutuksen käynyt tyytyväinen asiakas kertoo omat kokemuksensa koulutuspaikasta, kouluttajista ja kurssin sisällöstä.

 

Trainer Lab on kouluttanut liikunta-alan ammattilaisia jo kymmenen vuotta. Kouluttajien pitkä kokemus ja vankka koulutustausta ovat tekijöitä, joista Trainer Labissa pidetään kiinni. Näitä asioita arvostavat myös koulutukseen osallistuneet asiakkaat.

Minna poseeraamassa kalliorannalla

 

Minna Vänskä, 32-vuotias helsinkiläinen, on yksi Trainer Labin liikunnanohjauksen peruskoulutuksen suorittaneista. Minna työskentelee ravintola-alalla, mutta liikunta harrastuksena on saanut hänet harkitsemaan alan vaihtoa. Tästä syystä Minna lähtikin etsimään koulutusta ja päätyi lopulta valitsemaan Trainer Labin perus- eli Basic-kurssin. “Peruskoulutus voisi olla tosi passeli. Siinä saan lyhyessä ajassa kaikista eniten tietoa koko alasta”, totesi Minna, kun kysyimme häneltä, miksi juuri peruskurssi.

 

Mitä koulutuksesta jäi mieleen

Basic- eli liikunnanohjauksen peruskoulutuksessa käydään läpi muun muassa ihmisen anatomiaa, aerobisen ja lihaskuntoharjoittelun perusteita sekä liikkujan ravitsemusta. Kurssin suorittaneet voivat jo aloittaa liikunta-alalla työskentelyn esimerkiksi kuntokeskuksissa. Trainer Lab tarjoaa myös jatko-opintoja, joissa erikoistutaan kuntosali- ja hyvinvointivalmentajaksi, ryhmäliikuntaohjaajaksi tai personal traineriksi.

Minna Vänskä oli positiivisesti yllättynyt kurssin sisällöstä ja toteutustavasta. Kurssin sisältö oli huomattavasti laajempi kuin Minna oli olettanut. “Ajattelin, että kurssilla käydään läpi vain ihan perusasiat tai pintaraapaisu liikunta-alasta, mutta kurssin sisältö olikin paljon kokonaisvaltaisempi kattaus ihmisen hyvinvoinnista, anatomiasta ja fysiologiasta”, Minna totesi.

 

Minna plankkaa

Kouluttajat olivat erittäin päteviä oman alansa asiantuntijoita. Asiat selitettiin selkeästi ja helposti. “Tavallisen maalikonkin oli helppo ymmärtää”, kiteyttää Minna. Kouluttajien tapa käsitellä asioita oli rento, ja heidän kanssaan oli helppo keskustella itseään askarruttavista asioista. Trainer Labilla on helposti lähestyttävissä oleva ote, ja opettaminen on erittäin vuorovaikutteista. “Ylipäätään koulutus oli sellaista, että itse joutui tekemään myös omatoimisesti ja hakemaan tietoa. Kouluttajat valmistivat meitä kurssilaisia ottamaan ohjat omiin käsiin vähän kuin salakavalasti. Vasta kurssin loputtua huomasin, kuinka paljon olin oppinut näinkin lyhyessä ajassa. Kotitehtävät ohjasivat omatoimisuuteen, vaikka kouluttajat olivatkin kaiken aikaa läsnä internetin välityksellä” kertoo Minna.

 

Trainer Labin koulutustilat sijaitsevat Kivenlahdessa. Kunto- ja liikuntasali ja koulutustila teoriatunteja varten ovat kaikki samassa rakennuksessa. Minnan mielestä oleellista oli se, että kaikki koulutustilat olivat saman katon alla, eikä esimerkiksi kuntosalille tarvinnut lähteä erikseen bussilla tai autolla. “Käytiin vähän väliä salilla tai pihalla katsomassa tekniikoita, laitteita tai kuntosaliharjoituksia. Teoria tuntui kevyeltä, kun se vietiin käytännön tasolle saman tien.”

 

Minna ja muut kick-boxaamassa

Kenelle kurssi sopii

Suosittelen kurssia oikeastaan ihan kenelle vaan. Se oli äärimmäisen hyvä keino saada tietoa siitä, mitä kehossa tapahtuu ja mikä liike johtaa mihinkin. Samalla opittiin, kuinka paljon jokainen voi tehdä oman hyvinvointinsa eteen ihan vaan tietämällä enemmän asioita omasta kehosta, lihaksistosta, luustosta ja ravitsemuksesta.

Erityisen antoisa kurssi oli sellaisille, jotka aikovat suuntautua liikunta-alalle. Alan koulutukseen hakevat saavat peruskurssilla niin paljon tietoa, että se auttaa myös jatko-opinnoissa. Uran vaihtoa suunnitteleville peruskurssi toimii ponnahduslautana syvempään alan osaamiseen.

Kurssilla oli samanhenkistä porukkaa ja Facebook-ryhmä toimii edelleen aktiivisesti, sanoo Minna. Facebookissa vaihdetaan kuulumisia, verkostoidutaan ja jaetaan linkkejä mielenkiintoisiin alan lähteisiin.

 

Jos mietit seuraavia asioita, suosittelen kurkkaamaan Trainer Labin sivustolle ja osallistumaan koulutukseen, sanoo Minna.

  • Olen aina pitänyt liikunnasta ja haluaisinkin kokeilla uraa, jossa voisin yhdistää harrastuksen ja työn.
  • Olen yrittänyt elämäntapamuutosta, mutta tuntuu, että en oikein saa mistään vakuuttavaa tietoa.
  • Haluan suuntautua koulun jälkeen liikunta-alalle, mutta alan oppilaitoksiin on vaikea päästä sisään. Haluaisin oppia enemmän,
    jotta mahdollisuuteni päästä seuraavassa haussa liikunta-alan kouluun paranisivat.
  • Ystäväni pitävät minua hyvänä treenaajana, ja usein annankin heille liikkumiseen liittyviä vinkkejä. Joskus olen miettinyt, miksi en tekisi tästä itselleni ammattia.

 

Katso Basic-koulutuksen aikataulu täältä.

Ilmoittaudu tästä!