Liikuntakoulutuksen kautta ammattilaiseksi

Liikuntakoulutuksen kautta ammattilaiseksi

Osaava ja ammattitaitoinen personal trainer on aina hyvin työllistetty. Liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin merkitys nousee jatkuvasti, ja eri ikäiset ja taustaiset ihmiset ymmärtävät, että turvallisen ja tehokkaan tekemisen tueksi kannattaa palkata henkilökohtaista ohjausta.

 

Liikunta-ala työllistää yhä enemmän, sillä kaikenikäiset ihmiset ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan ja hakevat ohjeita ammattilaisilta pitääkseen kuntonsa hyvänä. Digitalisaation myötä myös liikunta-alan palvelut ovat helposti saatavilla, ja samalla tietoisuus palvelun laadusta on lisääntynyt. Liikunnanohjaajilta edellytetään yleensä monipuolisen lajituntemuksen lisäksi ymmärrystä myös ravitsemuksesta. Hyvä valmentaja osaakin tulkita asiakkaan tarpeita kokonaisvaltaisesti, sillä joskus yhteistyö kannattaa aloittaa vaikkapa unen ja palautumisen parissa ja vasta sitten edetä ravitsemus- tai liikuntatottumusten muuttamiseen.

Trainer Labin koulutukset tarjoavat erinomaisen tien liikunta- ja hyvinvointialan työpaikkoihin. Basic-koulutuksen jälkeen on mahdollista työllistyä kunto- ja liikuntakeskuksiin esimerkiksi vastaanottoon ja asiakaspalveluun. Siitä on hyvä mahdollisuus lähteä tekemään perusohjauksia keskuksen sisäisen koulutuksen pohjalta. Lisäksi halukkaat voivat jatkaa opintoja Trainer Labissa ja päästä siten ohjaaman yksilöitä ja/tai ryhmiä opintojen edistyessä. Teemme yhteistyötä mm. Elixian, Motivuksen ja UniSportin kanssa, ja keskukset ympäri Suomen rekrytoivat mielellään Trainer Labin koulutuksen suorittaneita henkilöitä. Koulutuksemme tuottama osaaminen on Suomessa erittäin arvostettua. Auktorisointi takaa myös sen, että osaaminen on kansainvälisesti tunnustettu, sillä valmistuneet personal trainerit pääsevät halutessaan suoraan myös eurooppalaiseen EREPS-rekisteriin.

Monet aloittavat uuden uran personal trainerina toisen työn ohessa. Ohjaustöitä voi tehdä itsenäisenä yrittäjänä joko päätöiden tai opintojen ohessa tai tilanteen salliessa kokopäivätyönä. Trainer Labin personal trainer -koulutuksessa käsitellään tärkeimmät asiat yrityksen perustamisesta, valmennuspalvelujen myynnistä ja markkinoinnista. Työskenteli sitten kuntokeskuksessa tai yksityisyrittäjänä, personal trainerilta edellytetään aina myynnin osaamista. Tehokas myynti voi kuitenkin tarkoittaa luontevia sosiaalisia taitoja, aitoa kiinnostusta tulevista asiakkaista ja kykyä kuunnella sekä ymmärtää toisen tarpeita.

Personal trainer -koulutuksen suorittaneiden työllistymismahdollisuudet ovat erinomaiset. Trainer Lab saa jatkuvasti tietoa avoimista työpaikoista ja tiedusteluja hyvistä trainereista. Myös päteviä ryhmäliikuntaohjaajia tarvitaan jatkuvasti niin vakiotuntien ohjaamiseen kuin tuuraamaan ohjaajia eri keskuksissa. Hyvä ohjaaja saakin halutessaan töitä usein jo koulutuksen aikana.

Trainer Labin koulutuksissa:

  • keskitytään laadukkaaseen ja tieteelliseen tutkimukseen perustuvaan tietoon
  • opitaan kuuntelemaan ja tulkitsemaan asiakkaan tarpeita kokonaisvaltaisesti
  • kannustetaan itsenäiseen tiedonhakuun liikunnasta ja ravitsemuksesta
  • ohjataan monipuoliseen lajituntemukseen ja inspiroivaan hyvinvoinnin edistämiseen

 

Kiinnostuitko mahdollisuuksista työllistyä liikunta-alalla? Katso Trainer Labin kurssitarjonta ja koulutuskalenteri täältä!